Totale prothese

Zit er in uw mond geen enkele tand meer? Dan kunt u een volledig kunstgebit krijgen. Dat bedekt uw kaak en vervangt uw tanden en het omliggende tandweefsel.

Door het speeksellaagje tussen de kunststof van uw kunstgebit en uw tandvlees zuigt uw kunstgebit zich vast in uw mond. Daarom is het belangrijk dat de vorm van uw kunstgebit perfect past op uw kaken en rond uw mondspieren. In een beweeglijke mond is dat niet altijd eenvoudig: sommige mensen hebben dan ook problemen om hun kunstgebit in te houden. Meestal is het het ondergebit dat klachten geeft, omdat het draagvlak van de kaak daar kleiner is. Dan is een klikgebit met implantaten  een zeer goede oplossing.

Elke mond en elke kaak is anders. Daarom maken we uw kunstgebit voor u speciaal op maat. Daarna zijn er een paar stappen nodig om weer gewoon te kunnen kauwen en spreken. Ook het cosmetische eindresultaat is een belangrijke factor. Uw tandarts en uw tandlabo moeten heel nauwkeurig samenwerken om al deze functies bij u te herstellen.