Uw kunstgebit in verschillende stappen

Stap 1: Medisch advies (bij uw tandarts)

Uw tandarts adviseert u welk systeem het best bij u past en overloopt de verdere stappen. U kiest welke optie het best bij u en uw budget past.

Stap 2: Tanden laten trekken (indien van toepassing) bij uw tandarts

Stap 3: Een afdruk maken (bij uw tandarts)

Bent u tevreden over de kleur, de vorm en de stand van uw oude eigen tanden? Of misschien juist niet? Zeg het aan uw tandarts vóór u uw kunstgebit krijgt. Uw tandarts kan u daar advies over geven. Hij/zij zal zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen.

Uw tandarts stuurt de afdruk op naar Labo De Witte.

Stap 4: Individuele afdruklepel maken (bij Labo De Witte)

In het Labo vullen we de afdruk van uw tandarts met gips. Op dat gipsmodel maken we een goed passende, op maat gemaakte afdruklepel. Die sturen we naar uw tandarts.

Met de afdruklepel maakt uw tandarts een nieuwe, nu definitieve afdruk om een nóg nauwkeurig gipsmodel te krijgen.

Voor de definitieve afdruk gebruiken we licht vloeibaar afdrukmateriaal. Terwijl dat uithardt, manipuleert uw tandarts uw mond en uw wangspieren (muscletrimming) om de meest gebruikte bewegingen na te bootsen en de randen van de uiteindelijke prothese aan te geven. Die individuele afdruk gaat terug naar het labo.

Stap 5: Beet bepalen

Wij maken weer nieuwe gipsmodellen van de individuele afdrukken. Daarop monteren we een set beetplaten met waswallen. Uw tandarts gebruikt die beetplaten om de relatie tussen uw onderkaak en bovenkaak te registreren en om te bepalen waar uiteindelijk uw nieuwe tanden en kiezen komen. Samen met u kijkt hij/zij dan ook naar de kleur van uw nieuwe tanden. De nieuwe gipsmodellen en de beetplaten gaan weer terug naar uw tandarts.

We kunnen uw beet ook optioneel registreren met abrasieplaten: de kauwbaan van uw onderkaak wordt zo bepaald (top!).

Stap 6: Waspas maken

Op basis van de beetbepaling maakt Labo de Witte een pasprothese, een ‘waspas’. We bekijken of de beet goed geregistreerd is en of de uitgezochte tanden mooi passen bij uw uiterlijk. Als dat nodig is, stuurt uw tandarts nog wat bij.

Stap 7: Prothese afwerken

Als alles perfect past, smelten we in het labo de was en vervangen we die door kunststof. We werken uw kunstgebit verder glad af. Uw definitieve gebit is klaar.

 Stap 8: Kunstgebit plaatsen (bij uw tandarts)