overkappingsprothese op overgebleven wortels

Voordat de tandarts uw kunstgebit kan plaatsen, moeten er nog een aantal dingen gebeuren.
Eerst slijpt hij/zij de tanden, die de pijlers voor uw overkappingsprothese gaan vormen, tot net boven het tandvlees af. Alleen de wortel van een tand blijft over. Het voorbehandelde kanaal sluit hij voorlopig af met een vulling.

Daarna volgen in samenwerking met het labo nog een aantal fasen: afdrukname, beetname, pas en uiteindelijke afwerking en plaatsing door uw tandarts. (zie: ‘Uw kunstgebit in verschillende stappen)

overkappingsprothese op implantaten

Stap 1: Medisch advies (bij uw tandarts)

Uw tandarts adviseert u welk systeem bij u past en overloopt de verdere stappen. U kiest welke optie het best past bij u en uw budget. Uw tandarts verwijst u eventueel door naar een implantoloog.

Stap 2: bij de implantoloog

De implantoloog geeft u eerst een plaatselijke verdoving. Dan maakt hij een opening in uw tandvlees. Daarna boort hij een gaatje in uw kaak, op de plaats waar het implantaat moet komen. Daar komt het implantaat in en dat dekt hij af met een schroefje. Daarna hecht hij uw tandvlees. De behandeling duurt een half uur tot een uur. Na de ingreep gaat de implantoloog met een röntgenfoto na of de implantaten goed zitten. De röntgenfoto legt de situatie ook vast voor de latere controles.

Stap 3: Rust en controle

Als de implantaten in uw kaak zitten, volgt er een rustperiode waarin ze goed kunnen vastgroeien. In de tussentijd gaat u op controle bij uw tandarts of implantoloog.

Bij die controle gebeuren er vier dingen:

  • Uw hechtingen mogen eruit.
  • Uw onder- of bovenprothese wordt eventueel aangepast.
  • De afdekschroefjes worden verwisseld als dat nodig is.
  • U krijgt poetsinstructies: om goed te herstellen en voor een gezonde mond is het belangrijk dat u die goed opvolgt.
Stap 4: Na de rustperiode

Na ingroeiing en groen licht van de implantoloog, kan uw tandarts starten met uw klikprothese in samenwerking met het labo. (zie: ‘Uw kunstgebit in verschillende stappen’)

Stap 5: Labo De Witte maakt samen met de tandarts uw klikgebit voor op de implantaten